Kostel sv. Jakuba St. až do odvolání UZAVŘEN!

Vchod do kostela

Vchod do kostela sv. Jakuba St. v České Kamenici

Z důvodu mimořádných událostí a v souvislosti s vyhlášenou karanténou celé ČR je kostel až do odvolání UZAVŘEN – veřejné bohoslužby a mše se nekonají.

Velikonoční obřady budou slouženy duchovními bez účasti veřejnosti.

Věřící mohou  bohoslužby sledovat prostřednictvím Televize Noe, která nabízí mše svaté každý den. Všechny bohoslužby se konají v kapli ostravského studia Telepace: od pondělí do pátku vždy ve 12.05, v sobotu od 18.00 s texty nedělní liturgie a v neděli od 10.30.
V nabídce Radia Proglas jsou mše svaté řazeny v úterý, čtvrtek a pátek od 18.00 a přenášeny budou z brněnského studia Proglasu, pražského kostela Panny Marie Sněžné a kostela sv. Bartoloměje v Kravařích. Nedělní bohoslužba pak začíná v 9.00 a přenášena bude z kostela Panny Marie Pomocnice v Olomouci. Vzhledem k aktuální situaci přidává Proglas také další bohoslužbu: každou neděli ještě mimořádnou mši svatou od 19.30. Během týdne Proglas zve také k modlitbě růžence – v pondělí a ve středu od 18.00 a v úterý, čtvrtek, pátek a sobotu od 22.30 – a ve středu a pátek od 15.10 i k modlitbě křížové cesty.

Mši svatou lze také sledovat online na internetu. Přehled bohoslužeb lze nalézt na stránkách  www.mseonline.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je Miroslav Hlavnička. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.