9. června 2020 odešel na věčnost J.M. can. Karel Jordán ČERVENÝ

J.M. can. Karel Jordán ČERVENÝ

J.M. can. Karel Jordán ČERVENÝ

Všem spolubratrům, příbuzným a přátelům oznamujeme, že dne 9. června 2020 odešel na věčnost kněz litoměřické diecéze, J.M. can. Karel Jordán ČERVENÝ, děkan v České Kamenici, čestný kanovník a člen třetího řádu sv. Dominika.

Narodil se 16. března 1943 v Praze. Vyučil se knihtiskařem, později absolvoval střední průmyslovou školu grafickou. Od roku 1968 spolupracoval s Tovaryšstvem Ježíšovým, usiloval o kněžství, z politických důvodů však musel teologii vystudovat tajně. Po roce 1989 se přihlásil litoměřickému biskupovi Josefu Kouklovi ke kněžské formaci. Byl nejdříve ustanoven jako pastorační pomocník v Turnově, v Čestlicích u Prahy a v Loukově u Semil. Kněžské svěcení přijal v roce 1998 v Jablonném v Podještědí z rukou biskupa Koukla. Od roku 1999 byl v České Kamenici ustanoven administrátorem farnosti a od roku 2006 děkanem. 26. prosince 2010 byl litoměřickým biskupem Janem Baxantem jmenován a 12. února 2011 instalován čestným kanovníkem Katedrální kapituly u sv. Štěpána v Litoměřicích.

Pohřební mši svatou bude sloužit litoměřický biskup Mons. Jan Baxant

v sobotu 13. června 2020 v 10.00 hodin

v děkanském kostele sv. Jakuba Většího v České Kamenici.

Téhož dne v 15.00 hodin uložíme tělo našeho spolubratra do hrobky katedrální kapituly na litoměřickém městském hřbitově, kde bude očekávat slavné vzkříšení.

R.I.P.

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je Miroslav Hlavnička. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.