Ohlášky na Květnou neděli

Ježíš jede na oslátku
Ježíš jede na oslátku

V pondělí 11. dubna bude setkání kněží našeho vikariátu v České Kamenici. V 9:30 začínáme křížovou cestou a po ní bude Mše svatá. Kdo by se chtěl zúčastnit, může přijít.

Na Zelený čtvrtek Mše svatá na památku Večeře Páně v 17:30 u svatého Jakuba zakončena přenesením Nejsvětější svátosti.

Na Velký pátek, den přísného postu, velkopáteční obřady začínají v 15:00 křížovou cestou, v kostele svatého Jakuba. Po skončení velkopátečních obřadů a na Bílou sobotu trvá církev na modlitbách u Kristova hrobu a uvažuje o jeho umučení a smrti. Dary z pokladničky u Božího hrobu jsou určeny na Svatou zemi.

V sobotu slavnost Zmrtvýchvstání Páně, Velikonoční vigilie začátek ve 20:00 v kostele svatého Jakuba, zakončena procesím kolem kostela.

V neděli slavnost Zmrtvýchvstání Páně. Mše svatá v 10:00

Na Velký pátek a Bílou sobotu bude otevřen kostel pro soukromou adoraci od 10:00 do 12:00

Prastarým zvykem je žehnání pokrmů (masa, vajec, pečiva a jiných pokrmů) na Velikonoční stůl. Jejich žehnání bude po sobotní vigilii Zmrtvýchvstání Páně.

Na Velký pátek začíná novéna k Božímu Milosrdenství. Můžeme se ji modlit soukromě, ale i společně. Začneme v pátek po velkopátečních obřadech, v sobotu v 10:00, v neděli a dalších dnech po Mši svaté.

Příspěvek byl publikován v rubrice ohlášky a jeho autorem je Miroslav Hlavnička. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.