Ohlášky na Květnou neděli

Semjon Ušakov (1685): Ikona Poslední večeře Páně

Na zelený čtvrtek 6. dubna v 9:00 bude otec Biskup sloužit mši svatou s posvěcením olejů a obnovou kněžských závazků. Mše svatá zde v kostele bude v 18:00 s přenesením Nejsvětější svátosti.

Na Velký pátek, den přísného postu, obřady začínají v 15:00 křížovou cestou, v kostele svatého Jakuba. Po skončení velkopátečních obřadů a na Bílou sobotu trvá církev na modlitbách u Kristova hrobu a uvažuje o jeho umučení a smrti. Dary z pokladničky u Božího hrobu jsou určeny na pomoc pro Svatou zemi.

Sobotní Velikonoční vigilie slavnost Zmrtvýchvstání Páně začátek ve 20:30 před kostelem svatého Jakuba, zakončena procesím kolem kostela.

V neděli slavnost Zmrtvýchvstání Páně. Mše svatá v 10:00

Na Velký pátek a Bílou sobotu bude otevřen kostel pro soukromou adoraci od 10:00 do 12:00

Prastarým zvykem je žehnání pokrmů (masa, vajec, pečiva a jiných pokrmů) na Velikonoční stůl. Jejich svěcení bude po sobotní vigilii Zmrtvýchvstání Páně. Na Velký pátek začíná novéna k Božímu Milosrdenství. Můžeme se ji modlit soukromě, ale i společně. Začneme v pátek po velkopátečních obřadech, v sobotu v 10:00, v neděli a dalších dnech po Mši svaté.

Příspěvek byl publikován v rubrice ohlášky a jeho autorem je Miroslav Hlavnička. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.